Konservuotos morkos ir paprikos su kardamonais
500 ml stiklainis
1 raudona saldžioji paprika
Marinatui:
100 ml vandens
100 ml baltojo vyno acto
6 kardamonų ankštys
1 arb. š. druskos
1 valg. š. cukraus
1 cm dydžio imbiero šaknis
Nuplaukite daržoves. Morką nuskuskite ir
supjaustykite griežinėliais. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite
sėklas ir susmulkinkite lazdelėmis. Imbierą nulupkite ir supjaustykite
plonais griežinėliais. Morkas ir paprikas sudėkite į sterilų stiklainį
sluoksniais paspausdami.
Į nedidelį puodą supilkite vandenį, vyno
actą, suberkite kardamonus, druską, cukrų ir imbierą. Viską
išmaišykite. Pakaitinkite, kol užvirs, ir, sumažinę ugnį, leiskite
kvapams susimaišyti. Po kelių minučių supilkite marinatą ant daržovių į
stiklainį (palikite bent centimetrą iki stiklainio viršaus). Jei
pageidaujate, galite sudėti imbierus ir kardamonus (bus aštriau ir
kvapniau). Užsukite stiklainį, pavartykite, kad oro burbuliukai sukiltų į
paviršių.
Kai atvės, stiklainį su gėrybėmis laikykite šaldytuve.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą