2012 m. rugsėjo 12 d., trečiadienis

Gera rudens pradžia su limoncello

Praėjusią vasarą primenantis svaigus gėrimas kaip tik toms akimirkoms, kai užplūsta lengvumas ir norisi gaivumos. Po jaudulio kupinų išgyvenimų ir pasikeitimų pase keliame taurę, kad viskas būtų kuo geriausia. Už laimę!
Receptas iš naujojo žurnalo „Debesys“ rudens numerio.




 Apie 1 l likerio
5 citrinos
500 ml degtinės
1 st. vandens
1 st. cukraus

Citrinas nuplikykite verdančiu vandeniu, kruopščiai nuplaukite. Atsargiai nulupkite tik geltonąją žievelės dalį, kad likeris nebūtų kartus. Citrinų žieveles sudėkite į stiklainį ar kitą indą, užpilkite degtine, sandariai uždarykite ir apie savaitę laikykite kambario temperatūroje.
Vandenį ir cukrų supilkite į puodelį ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Sirupą atvėsinkite.
Į aromatingąją degtinę supilkite visiškai atvėsusį sirupą. Sandariai uždarykite, pakratykite, kad susimaišytų. Palikite stovėti dar kelias dienas. Nukoškite citrinų žieveles ir supilkite likerį į švarų butelį.
Likeris skaniausias atšaldytas.







PATARIMAS. Galima į paruoštą likerį įdėti kelis šviežios mėtos lapelius ir palaikyti, kad prisigertų aromato.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą