Receptas iš naujojo žurnalo „Debesys“ rudens numerio.
5 citrinos
500 ml degtinės
1 st. vandens
1 st. cukraus
Citrinas nuplikykite verdančiu vandeniu,
kruopščiai nuplaukite. Atsargiai nulupkite tik geltonąją žievelės dalį,
kad likeris nebūtų kartus. Citrinų žieveles sudėkite į stiklainį ar
kitą indą, užpilkite degtine, sandariai uždarykite ir apie savaitę
laikykite kambario temperatūroje.
Vandenį ir cukrų supilkite į puodelį ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Sirupą atvėsinkite.
Į aromatingąją degtinę supilkite
visiškai atvėsusį sirupą. Sandariai uždarykite, pakratykite, kad
susimaišytų. Palikite stovėti dar kelias dienas. Nukoškite citrinų
žieveles ir supilkite likerį į švarų butelį.
Likeris skaniausias atšaldytas.
PATARIMAS. Galima į paruoštą likerį įdėti kelis šviežios mėtos lapelius ir palaikyti, kad prisigertų aromato.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą