Pirma alga - pirmas tortas kolegėms. Interpretacija morkų torto kremo tema, t.y. panaudojam kremo idėją ir sukuriam kitą tortą :)
Nekeptas varškės kremo tortas su šokoladiniu glaistu
Torto pagrindui:
300 g šokoladinių sausainių (pvz., Selga),
100 g sviesto,
Kremui:
500 g kreminės varškės,
500 ml plakamosios grietinėlės,
150 g cukraus,
3 šaukštų želatinos,
Glaistui:
150 g juodojo šokolado,
50 g sviesto,
100 ml grietinėlės,
šaukštas imbierinio likerio (Stone's original)
Ištirpiname sviestą. Atvėsiname. Sausainius susmulkiname ir sumaišome su tirpintu sviestu. Sausainių masę klojame į torto formą ir prispaudžiame prie pagrindo.
Želatiną išbrinkiname šaltame vandenyje, ištirpiname karšto vandens vonelėje, atvėsiname. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir sumaišome su kremine varške. Supilame atvėsusią želatiną ir atsargiai išmaišome. Pilame įdarą ant paruošto pagrindo. Dedame tortą į šaldytuvą stingti.
Kol kremas stingsta, paruošiame glajų.
Karšto vandens vonelėje ištirpiname sviestą ir smulkintą šokoladą, pilame grietinėlę ir palaukiame, kol masė pasidaro vientisa. Pravėsusį šokoladą pilame ant torto.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą