Morkų tortas su varškės kremu
Biskvitams:
2 stiklinės miltų,
2 arb.š. kepimo miltelių,
2 arb.š. sodos,
2 arb.š. cinamono,
3/4 arb.š. druskos,
3 stiklinės tarkuotų morkų,
150 g kapotų lazdyno riešutų,
100 g kokoso drožlių
1 stiklinė rudojo cukraus (šį kartą maišiau rudą cukrų su baltu),
1 stiklinė saulėgrąžų aliejaus,
4 dideli kiaušiniai
2 stiklinės miltų,
2 arb.š. kepimo miltelių,
2 arb.š. sodos,
2 arb.š. cinamono,
3/4 arb.š. druskos,
3 stiklinės tarkuotų morkų,
150 g kapotų lazdyno riešutų,
100 g kokoso drožlių
1 stiklinė rudojo cukraus (šį kartą maišiau rudą cukrų su baltu),
1 stiklinė saulėgrąžų aliejaus,
4 dideli kiaušiniai
Kremui:
500 g kreminės varškės,
120g cukraus pudros,
1 valg.š. vanilės ekstrakto
400 g plakamosios grietinėlės,
citrinos sulčių pagal skonį
500 g kreminės varškės,
120g cukraus pudros,
1 valg.š. vanilės ekstrakto
400 g plakamosios grietinėlės,
citrinos sulčių pagal skonį
Tortui papuošti:
džiovintų spanguolių
džiovintų spanguolių
Įkaitiname orkaitę iki 160 C temperatūros. Kepimo popieriumi ištiesiame tris vienodo dydžio (22 cm. skersmens) kepimo indus. Kadangi turėjau tik dvi formas, kepiau dviem partijom.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską; kitame dubenyje - tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles.
Trečiame dubenyje aliejų išplakame su cukrumi iki vientisos masės. Po vieną įmušame kiaušinius, kiekvieną gerai išplakame. Į šį mišinį atsargiai įmaišome miltų mišinį. Kai tik miltai dingsta, maišyti liaujamės.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską; kitame dubenyje - tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles.
Trečiame dubenyje aliejų išplakame su cukrumi iki vientisos masės. Po vieną įmušame kiaušinius, kiekvieną gerai išplakame. Į šį mišinį atsargiai įmaišome miltų mišinį. Kai tik miltai dingsta, maišyti liaujamės.
Paskiausiai į tešlą įmaišome morkų, riešutų ir kokoso drožlių mišinį.
Paruoštą biskvitų tešlą padaliname lygiai į kepimo indus ir kepame apie 40 – 50 minučių arba kol į biskvitą įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus švarus.
Iškeptus biskvitus atvėsiname ant grotelių.
Dabar eilė kremui.
Su cukraus pudra išplakame grietinėle ir atsargiai į ją įmaišome kreminę varškę, vanilės ekstraktą. Pagal skonį galima įspausti citrinos sulčių.
Torto surinkimas.
Dedame vieną biskvitą ant tortinės, aptepame trečdaliu kremo. Dedame ant viršaus antrą biskvitą, šiek tiek paspaudžiame. Vėl tolygiai padengiame dalimi kremo. dedame trečią biskvitą ir paskleidžiame likusį kremą. Papuošiame džiovintomis spanguolėmis (arba riešutais). Prieš tiekiant tortą reikėtų bent pusvalandį palaikyti šaldytuve.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą