Kelią vis plovė lietus, tačiau ispūdžių - pilnas krepšys :) Prisiminus tą šlapią dalyką, lietumi pramintą, lydėjusį mus visas dienas bevaikščiojančius po miestus ir besižvalgančius į žmones, daiktus, pastatus, šunis, kates, vartus, suoliukus, marcipaninius šedevrus bei daugybę kitų objektų, prie arbatos nejučia užsimanai saldaus. O kai persikų metas - kaip tik proga išbandyti naują receptą.
Persikų ir mėlynių pyragas
Tešlai:
400 g miltų,
200 g minkšto sviesto,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštelis cukraus,
apie 0,5 puodelio ledinio vandens
Įdarui:
4-5 persikų,
puodelio mėlynių (gali būti ir daugiau),
4-5 šaukštai cukraus (priklausomai kaip saldžiai mėgstate),
šaukštas miltų,
0,5 citrinos sulčių
Tešlai sumaišome sausus produktus. Dedame svietą ir mikseriu maišome apie 10 sekundžių. Po truputį pilame ledinį vandenį, kol gausis vientisa masė. Paruoštą tešlą padaliname į dvi dalis, susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui.
Įkaitiname orkaitę. Vieną atšaldytos tešlos gabalą iškočiojame ir klojame jį į riebalais pateptą 22 cm skersmens (arba tokią, kuri jums mieliausia, nebūtinai tik tokių išmatavimų :) kepimo formą ir vėl kišame į šaldytuvą, kol paruošime įdarą.
Dubenyje sumaišome įdarui skirtus produktus ir pilame į tešla išklotą formą. Iškočiojame antrąjį tešlos gabalėlį ir supjaustome juostelėmis. Iš tešlos juostelių supiname pyrago viršų. Kaip tai padaryti, galite rasti čia. Šauname pyragą į orkaitę ir po 40-50 minučių jau galima ragauti labai vaisinio ir gardaus deserto :)
Skanaus :)
Šaltinis: honey & jam
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą