Žaislų turgus ir dėdės Juozo kopėčios |
O po miškus pavaikštinėjus, po šlapias pievas pabraidinėjus, norėtųsi šilto ir daržoviško. Paprastas ir lengvas pasirodė toks cukinijų apkepėlis.
Cukinijų ir pomidorų apkepas
pusė didesnės sukinijos arba viena maža,
2 dideli pomidorai,
svogūnas,
2 -3 skiltelės česnako,
nedidukas baklažanas,
sauja kita fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų,
čiobrelių, baziliko arba kitokių mėgiamų žolelių,
aliejaus
Nulupame baklažaną, susmulkiname kubeliais, dedame į kiaurasamtį ir apibarstome druska. Kiaurasamtį paliekame 30 minučių kabėti virš dubens ar kriauklės. Vėliau aliejuje pakepiname smulkintą česnaką ir svogūną, kol švelniai pagelsta. Keptuvės turinį perkeliame į indą, kuriame kepsime apkepą.
Toje pačioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname nusausintą baklažaną iki kol jis tampa rusvas. Sumaišome su svogūnų mase.
Įkaitiname orkaitę. Ant svogūnų-baklažano masės sluoksniuojame plonomis skiltelėmis pjaustytą pomidorą ir cukiniją. Pabarstome druska, pipirais, žolelėmis, tarkuotu fermentiniu sūriu ir šauname į orkaitę. Kepame apie 30 min.
Skanaus :)
Adaptuota pagal Saveur
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą