2011 m. rugpjūčio 20 d., šeštadienis

Kai lyja...

Kai lyja, galima tūnoti namuose... Kai lyja, galima sėdėti ant palangės ir gurkšnoti aviečių ar mėtų arbatą... Dar galima sėsti į mašiniuką ir dumti į Blusų festivalį... Pabuvojom, sulijom, tačiau buvo linksma. Paragavom Tų kepėjų meduolių (rekomenduojame, laaabai skanu), įsigijome keletą naudotų daiktelių, grįždami grybavom (aišku, per miškus prieš tai jau tikriausiai buvo perėjusios dzūkų mergos :), nes radom vos dvi ūmėdėles)... Taip prabėgo labai lietingas šeštadienis.

Žaislų turgus ir dėdės Juozo kopėčios

O po miškus pavaikštinėjus, po šlapias pievas pabraidinėjus, norėtųsi šilto ir daržoviško. Paprastas ir lengvas pasirodė toks cukinijų apkepėlis.

Cukinijų ir pomidorų apkepas

pusė didesnės sukinijos arba viena maža,
2 dideli pomidorai,
svogūnas,
2 -3 skiltelės česnako,
nedidukas baklažanas,
sauja kita fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų,
čiobrelių, baziliko arba kitokių mėgiamų žolelių,
aliejaus

Nulupame baklažaną, susmulkiname kubeliais, dedame į kiaurasamtį ir apibarstome druska. Kiaurasamtį paliekame 30 minučių kabėti virš dubens ar kriauklės. Vėliau aliejuje pakepiname smulkintą česnaką ir svogūną, kol švelniai pagelsta. Keptuvės turinį perkeliame į indą, kuriame kepsime apkepą.
Toje pačioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname nusausintą baklažaną iki kol jis tampa rusvas. Sumaišome su svogūnų mase.
Įkaitiname orkaitę. Ant svogūnų-baklažano masės sluoksniuojame plonomis skiltelėmis pjaustytą pomidorą ir cukiniją. Pabarstome druska, pipirais, žolelėmis, tarkuotu fermentiniu sūriu ir šauname į orkaitę. Kepame apie 30 min.



Skanaus :)

Adaptuota pagal Saveur

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą