2011 m. gegužės 15 d., sekmadienis

Tingaus sekmadienio varškės sausainiai

Sekmadienis grasina naujos savaitės pradžia, kamuoja tingulys, todėl reikia griebtis ko nors saldaus. Kaip tik prisiminiau, kad "52 skanios savaitės" paskelbė kepinių su varške savaitę. Gaila, nespėjau aną savaitėlę, kai karaliavo konservuotas tunas, tad dabar puiki proga ir man pabandyti dalyvauti šiame projekte.
Taigi prie arbatėlės  ar kavos puodelio puikiai derantys, nors skaniai valgomi ir vienut vienutėliai, išorėje traškūs, viduje šiek tiek minkšti varškės sausainiukai. Lengvai, nors ne labai greitai (tešla privalo pratupėti šaldytuve bent valandą, geriau net kelias) pagaminami :) Receptas - senos receptų knygos, interneto ir fantazijos mišinys :)



200-250 g riebios varškės
200 g miltų
200 g minkšto sviesto
4 šaukštai cukraus
1/4 a. šaukštelio kepimo miltelių
kiaušinio trynys (baltymą naudosim sausainiui viršui patepti)
lašelis vanilės esencijos

Išsukame sviestą su cukrumi, įmaišome trynį, vanilę, varškę, kepimo miltelius ir po truputį miltus. Paruoštą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą. Po valandos ar net daugiau iš šaldytuvo ištrauktą tešlą daliname į du gabalus ir iš jų iškočiojame bet kokios formos tešlainį. Pjaustome norimo dydžio gabalėliais. Galima perlenktus gabalėlius įdaryti džemu, tačiau jei įdaras bus skystas, kepant jis išbėgs. Taigi lengviausia tiesiog dalinti juostelėmis arba kvadratėliais. Sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepame kiaušinio baltymu. Jei norite, galite apibarstyti sausainius cukrumi. Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 min arba kol švelniai paruduos.

Skanaus :)

2 komentarai: