52 skainios savaitės šią savaitę paskelbė Austrijos virtuvės savaite. Pagalvojau, kad bus įdomu, nes iki šiol nieko austriško nesu gaminusi. Kaip tik proga panaršyti interneto platybėse ir paieškoti ko nors tokio - austriško. Kadangi buvau "užsisaugojus" mėsytės, radusi austriško guliašo receptą, kuris, beje nėra sudėtingas, nutariau išmėginti. Žinoma, turbūt populiariausias ir geriausiai žinomas Austrijos patiekalas yra Vienos šnicelis, o guliašas, sakoma, atkeliavęs iš Vengrijos. Visgi radau informacijos, kad tradicinis vengriškas guliašas yra skystesnis, panašesnis į mėsišką sriubą, o austriškasis autentiškas - tirštas, gan riebus ir labai aromatingas. Esminiai ingredientai jame - paprika (gali būti saldi arba aštri) ir kmynai. Austriškas guliašas valgomas su makaronais arba duonos kukuliais (Semmelknödel) ir salotomis. Beje, tikrasis austriškas guliašas gaminamas iš jautienos, bet, manau, kiauliena irgi tiks.
500 g kiaulienos, pjaustytos nedideliais gabalėliais,
2 dideli svogūnai, pjaustyti pusžiedžiais,
2-3 skiltelės smulkinto česnako,
350 ml sultinio,
1-2 šaukštai maltos saldžios paprikos,
1-2 šaukštai kmynų,
1 šaukštas balto arba raudono vyno acto,
3 šaukštai gero tiršto pomidorų padažo,
2 šaukštai miltų,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
šviežiai grūstų pipirų
Supjaustytą mėsą apvoliojame miltuose ir dalimis iš visų pusių apkepiname įkaitintame aliejuje storasieniame inde. Apkepintą mėsa atidedame į lėkštę. Tame pačiame puode, kur čirškinome mėsytę, pakepiname smulkintus svogūnus ir česnaką, dedame mėsą, pomidorų padažą, pilame sultinį, vyno actą ir beriame prieskonius. Troškiname viską apie 1-1,5 val. ant mažos ugnies retkarčiais pamaišydami. Paragaujame, ar ko nors netrūksta - aštrumo, sūrumo... Jei per tiršta, dar šliūkštelime sultinio.
Patiekiame su bulvėmis, makaronais arba austriškais duonos kukuliais ir salotomis.
Skanaus :)
Šaltinis: internetas
Atrodo gardžiai. Paskutiniu metu labai mėgstu troškinius.
AtsakytiPanaikintiMalonu girdėti. Troškinys tikrai gardus. Tik kitą kartą reikėtų labiau paaštrinti :)
AtsakytiPanaikinti