2011 m. gegužės 27 d., penktadienis

Makaronai makaronai... makaronai?

Taip, makaronai. Taip, jau antra diena makaronai. Salotos iš makaronų? Taip. Klausinėjau saves ir pati atsakinėjau. Mat naujausiame "Virtuve Nuo... Iki..." numeryje makaronų salotoms skirta visa skiltis. Puiki idėja. Išvirei kelis šimtus gramų makaronų ir dvi dienas valgai makaronų salotas - tik skirtingas. Ir skanu, ir sveika. Išbandžiau su konservuotu tunu ir alyvuogėmis bei saulėje džiovintais pomidorais (tikrais iš saulėtosios Ispanijos).



Makaronų salotos su konservuotu tunu

virtų makaronų (apie 125 g)
pusė raudonojo svogūno
keletas juodųjų alyvuogių
pomidoras arba keli slyviniai pomidorai
šaukštas citrinos sulčių
druska, šviežiai grūsti pipirai ir/arba prieskoninės žolelės

Virtus makaronus (kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus) sumaišome su skardine konservuoto tuno aliejuje, pusžiedžiais pjaustytu raudonuoju svogūnu, keletu smulkintų juodųjų alyvuogių, kubeliais pjaustytu pomidoru, šaukštu citrinos sulčių, druska ir šviežiai grūstais pipirais bei prieskoninėmis žolelėmis (bazilikais, raudonėliais ar čiobreliais).



Makaronų salotos su saulėje džiovintais pomidorais

virtų makaronų (apie 125 g)
2-3 saulėje džiovintų pomidorų, nusausintų ir smulkiai pjaustytų
šaukštas konservuotų kaparėlių
mocarelos sūrio (smulkinto arba kelių mažų rutuliukų)
šaukštas citrinos sulčių
šaukštas alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų

Visus ingredientus sumaišome ir tiekiame papuošę šviežio baziliko lapeliais.


Skanaus :)
Šaltinis: žurnalas "Virtuvė Nuo... Iki..."

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą