Dar vienas gana paprasta, bet tikrai ne prastas receptas lengviems pietums arba vakarienei. Brokoliai - iš Italijos kilusi daržovė, Lietuvoje, kaip ir daug kitų gėrybių ir įdomybių atkeliavo seniai - tik XX amžiuje. Na, o paruošti šiuos žalius grožius galima kuo įvairiausiai - labai gardu su makaronais, kitomis salotomis apkepuose ir t.t. O čia pateikiu indišką variantą, nusižiūrėtą nuo Jamie Oliver'o.
Jums reikės:
1 brokolio nupjaustytų viršūnių,
druskos ir pipirų,
šaukštelis kumino sėklų,
0,5 šaukštelio malto kardamono,
3-4 šaukštų grietinės arba natūralaus jogurto,
0,5 citrinos sulčių ir žievelės
4 minutes pavirti brokolius sūdytame vandenyje, nukošti ir palikti nusivarvėti. Įkaitinti šiek tiek alyvuogių aliejaus keptuvėje ir pakepinti brokolius, kad šiek tiek aprustų. Dėti kepintus brokolius į lėkštę. Iš grietinės arba jogurto paruošti užpilą su kuminu, kardamonu, druska, pipirais, citrinos žievele ir sultimis. Patiekti lėkštėje brokolius apipylus užpilu.
Skanaus :)
Šaltinis: J. Oliver "Cook with Jamie"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą