2014 m. kovo 25 d., antradienis

Įspūdžiai iš plate'inimo renginio ir salotos su vištiena

Po didžiulės pertraukos ir dar didesnių pasikeitimų gyvenime, pagaliau grįžtu čia. Grįžtu iš karto su naujienomis iš Maggi. Ogi mes, tinklo raštininkai, turėjome progos pasimatyti renginyje Kaune (pagaliau ir mūsų mieste bus vieta (virtuvė) mums susitikti, sakom ačiū Master Kitchen). 




Vieną vakarą kovą susirinkome pasisemti „pleitinimo“ (nuo žodžio plate - lėkštė), kitaip tariant maisto pateikimo, paslapčių, kurias mums išdavė pats gerbiamasis šefas Arūnas Stoškus. Taigi, kad maistas būtų ne tik skanus, bet ir patrauklus lėkštėje, Arūnas siūlo:
  • pagalvoti apie serviravimui skirtus indus,
  • turėti bent minimalią viziją, kaip atrodys galutinis rezultatas (patiekalas lėkštėje), kokia forma dėliosite ingredientus (populiariausia dėlioti puslankiu arba viską centruoti),
  • tinkamai derinti produktus: daržovės + kitos daržovės, daržovės + krakmolingi produktai, daržovės + daug baltymų turintys produktai, daržovės + riebūs produktai, vaisiai + vaisiai,
  • atsisakyti nenatūralių spalvų (juk rožinių cepelinų turbūt mažai kas norėtų) ir užleisti vietą natūralumui (tai galioja ir spalvoms, ir tekstūroms),
  • lėkštėje išdėlioti nelyginį skaičių ingredientų (beje, svarbu saikas, nes kuo daugiau ingredientų, tuo sudėtingiau juos suderinti),
  • iš anksto pasiruošti viską, ko reikės patiekalui ir jo pateikimui (nuplaukite, nulupkite, supjaustykite, nuplikykite, nublanširuokite).

Vienas svarbiausių „pleitinimo“ elementų - vaizduotė ir kūrybiškumas. Kaip teigė šefas, „leiskite savo vaizduotei lietis laisvai – taip sukursite tikrus meno kūrinius“. O jei visgi idėjų pritūksite, įkvėpimo visada galite ieškoti skandinaviškoje ir ispaniškoje virtuvėse, nes būtent šių šalių kulinarai šiandien diktuoja virtuvės madas.

O kad lėkštė tą vakarą nebūtų vien tik daržovėmis nuguldyta, buvo išbandyta naujiena - Maggi Idea Papyrus lapeliai. Jokios netvarkos, jokių riebalų - tik vištienos filė galabėlis, Maggi Papyrus lapelis su prieskoniais (česnaku arba provanso žolelėmis gardintas) ir karšta keptuvė. Apie 10 minučių prie viryklės ir skani, sultinga vištiena jau garuoja.




Belieka sugalvoti, kaip ją patieksite. Renginio metu mes buvome šefo pamokyti vištienos filė patiekti su daržovių garnyru. Daržovėms (moliūgui, pomidorams, cukinijai, smidrams, Briuselio kopūstams) „sudoroti“ šefas Arūnas siūlo žirkles, daržovių drožtuką, skaptuką, žiuljeno įrankį. 


Arūno Stoškaus kūrinys

Mano bandymas

Taigi, smagiai praleidusi vakarą pjaustydama, droždama, dėliodama ir ragaudama, puoliau ieškoti idėjos, kaip „įprasminti“ Maggi Papyrus naujieną ir štai ji - kuskuso salotos su kepta vištiena.



Kuskuso salotos su kepta vištiena

2 porcijos

100 g kuskuso
120 ml šalto vandens
0,5 citrinos sulčių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
po žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų
1 raudonoji paprika
1 šalotinis svogūnas
0,5 skiltelės česnako
1 pomidoras
pusė saujos petražolių
1 vištienos filė
1 Maggi Papyrus lapelis su česnakais

Įkaitintoje orkaitėje kepame papriką, kol ji suminkštėja. Ištraukę papriką iš orkaitės keletui minučių dedame ją į plastikinį maišelį ir leidžiame pašusti. Kol paprika „ilsisi“, dubenėlyje užpilame kuskusą aliejumi, vandeniu ir, pagardinę druska, citrinos sultimis bei juodaisiais pipirais, išmaišome. Paliekame pasimarinuoti, kol paruošime kitus ingredientus.
Kai paprika atvėsta, nulupame ir, išėmę sėklas, supjaustome plonais šiaudeliais. Smulkiai supjaustome šalotinį svogūną, česnaką ir pomidorą, sumaišome su paprika ir marinuotu kuskusu. Pagardiname smulkintomis petražolėmis, druska, pipirais.
Iškepame vištieną pagal nurodymus ant Maggi Papyrus pakuotės: tereikia vištienos filė suvynioti į Maggi Papyrus lapelį su prieskoniais ir iškepti įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų. Iškeptą vištieną supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Į serviravimo lėkštę dedame kuskuso ir daržovių, ant viršaus - keptos vištienos. Galima dar pašlakstyti alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis.



Skanaus :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą