2013 m. rugpjūčio 2 d., penktadienis

Nesaldūs pyragėliai su vištiena

Atostogų metas... Todėl prisireikė lengvai transportuojamo patiekalo. Kad būtų ne sumuštinis ir ne kepta duona... Tad griebiame receptų knygą populiariosios Beatos ir kepame. Šį kartą - seniai nužiūrėti pyragėliai su vištiena ir porais. Žinoma, variacijų tokių pyragėlių galima prigalvoti n. Nekintantis dalykas - trapi tešla. Jos proporcijos aiškios: 2 dalys miltų - 1 dalis sviesto, o kad viskas suliptų, pilame ledinį vandenį. Nepamirštame tešlos pagardinti druska. O įdaras - gali būti daržovės, gali būti mėsytė, čia jau pagal kiekvieno skonį ir išmonę. Pyragėliai gardūs ir šilti, ir šalti.



Pyragėliai su vištiena ir porais

8 pyragėliams


Tešlai
200 g miltų
100 g šalto sviesto
žiupsnis druskos
3-4 šaukštai ledinio vandens

Įdarui
apie 400 g vištienos filė
1 šaukštas miltų
1 poras
1 svogūnas
skiltelė česnako
7-8 pievagrybiai
apie 100 ml sultinio
50 ml grietinėlės
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
šviežių krapų ir petražolių (nebūtinai)
aliejaus kepimui
1 kiaušinis aptepimui

Pilame miltus į dubenį ir į juos įtarkuojame arba gabalėliais supjaustę sudedame šaltą sviestą. Jei netarkuosit, teks pasidarbuoti pirštais, kad sviestas ir miltai virstų trupiniais. Beriame druskos ir pilame vandenį. Greitai sumaišome. Kai tik tešla ima lipti į vieną gumulą, daugiau vandens nebepilame. Kai tešla sukimba, padaliname ją į 8 gabalėlius ir sudėję ant lėkštės, kišame į šaldytuvą bent pusvalandžiui.

Per tą laiką paruošiame įdarą. Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir sumaišome su miltais. Porą, česnaką ir svogūną smulkiai supjaustome. Nedideliais gabalėliais susmulkiname grybus. Į įkaitintą keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir apkepiname svogūną, porą ir česnaką. Įdedame vištieną ir pakepiname ją su porais ir svogūnais. Kai vištieną pakepa, beriame pievagrybius, pilame sultinį, viską išmaišome ir leidžiame pasitroškinti apie 10 minučių. Tada supilame grietinėlę ir pakaitiname, kol viskas šiek tiek sutirštėja. Suberiame smulkintas petražoles ir krapus ir, nukėlę nuo ugnies, leidžiame atvėsti.

Iš tešlos gabalėlių iškočiojame už keksiukų kepimo formos įdubimą didesnius apskritimus, klojame juos į šiek tiek riebalais pateptą keksiuku formą. Į kiekvieną „lizdelį“ dedame po šaukštą įdaro ir gražiai užlankstome tešlą. Lengvai paplaktu kiaušiniu aptepame pyragėlius ir juose peilio galu padarome nedideles skylutes garui išeiti.

Paruoštus pyragėlius dar apie 30 min palaikome šaldytuve.

Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių karščio. Šauname į orkaitę pyragėlius ir kepame apie 30-40 minučių, kol gražiai paruduoja.

Skanaus :)

Šaltinis: knyga „Beatos virtuvė: kepinių knyga“, p. 267.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą