2012 m. gruodžio 16 d., sekmadienis

Obuolių pyragas greitutis

Oj, oj artėja gi šventės, o dovanos dar laukia savo eilės, kepinių sąrašas vis ilgėja, svarstymai, kokią silkę dėti ant šventinio stalo, vis nesibaigia, žodžiu, chaosas galvoje, o dar tiek darbų likę. Kai tokia situacija, turbūt geriausia ką nors nuveikti į šalį, atsitraukus nuo degančių reikalų. Šį kartą toks atsitraukimas įvyko obuolių pyrago pavidalu. Obuoliukai lūkuriavo ant palangės nevalgomi, tad atėjo metas jiems sugroti pirmuoju smuiku pyrage. Tad greitai greitai užmaišiau tešlą ir šast - po kiek daugiau nei 30 minučių jau kirtome gardėsį. P. S. negaliu atsidžiaugti savo kepančia orkaite.




Obuolių pyragas greitutis pagal Eglės tiesiog pyrago receptą

1 stiklinė cukraus,
3 kiaušiniai,
sauja razinų,
1 stiklinė miltų,
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių,
šaukštelis cinamono,
3 nedideli obuoliai,
cukraus pudros pabarstymui

Iki 180°C įkaitiname orkaitę.
Kiaušinius su cukrumi išsukame iki purumo. Į masę persijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Įberiame razinų, cinamono, atsargiai viską išmaišome. Į riebalais pateptą formą supilame tešlą. Obuolius nulupame, išimame sėklas, supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame ant tešlos. Pyragą šauname į orkaitę ir kepame apie 30 minučių arba kol medinis pagaliukas, patikrinus tešlą, liks sausas. Atvėsusį pyragą barstome cukraus pudra. Jei po ranka pasitaikytų vanilinių ledų, puikus desertas taps dar puikesniu.




Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą