Aišku, būna dienų, kai tik žalėsių ir norisi, be jokių mėsų, bulvių ar kitokių priedų :) Taigi, jūsų dėmesiui itin paprastos ir lengvos gardžiosios salotos su vynuogėmis ir svogūnais :)
Salotos su vynuogėmis
gūželis salotų,
sauja žalių ir mėlynų vynuogių perpjautų per pusę,
nedidelis svogūnas, pjaustytas pusžiedžiais,
alyvuogių aliejaus,
pipirų,
druskos,
balto vyno acto,
50-100 g kietesnio fermentinio sūrio
Supjaustytus svogūnus apšlakstome vyno actu, pagniaužome rankomisir paliekame kelioms minutėms pasimarinuoti. Nuplauname ir nusausiname salotas, suplėšome jas į lėkštę, ant jų beriame smulkintas vynuoges, pasimarinavusius svogūnus. Padažui sumaišome šlakelį balto vyno acto, 2-3 šaukštus alyvuogių aliejaus, žiupsnelį druskos ir pipirų. Paruoštu padažu apšlakstome salotas. Pabaigai užtarkuojame fermentinio sūrio.
Recepto šaltinis: J. Vysockajos "Valgome namie"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą