2011 m. birželio 20 d., pirmadienis

Jogurto sriuba su agurkais ir pistacijomis

Kur tie vasaros karščiai? O kai ne karšta, nesinori šaltibarčių? Taip, šito gėrio gal ir nesinori, bet jogurto sriuba (nors ir šalta) vis tiek vilioja. O ir Skanios savaitės šią savaitę paskelbė jogurto savaite. Tad pirmyn... Lengvai ir greitai, jaukiai ir tinkamai švelniai vakarienei jogurto sriuba :)



2-3 porcijoms reikės:
3 nedidelių agurkų,
pusės mažo svogūnėlio,
2 indelių po 360 g natūralaus jogurto,
pusė puodelio pieno,
2 nedidelių skiltelių česnako,
pusės citrinos sulčių,
druskos ir šviežiai maltų pipirų,
saujos lukštentų pistacijų,
pusė pomidoro



Kubeliais supjaustome agurką, svogūną, dedame į dubenį. Pilame jogurtą ir pieną, įspaudžiame česnako, citrinos sulčių, beriame druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišome ir supilstome į sriubos dubenėlius ar puodelius. Papuošimui beriame smulkintų pistacijų ir mažais kubeliais supjaustytų pomidorų.



Skanaus :)

5 komentarai:

  1. Įdomus receptas. Turbūt kažkuo vos vos tzatziki primena?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, vos vos. Agurko ir jogurto arba kefyro derinį apskritai turbūt jau klasika galima vadinti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Koks gražus pateikimas. jorgurto sriuba mano skrandžiui skamba šiek tiek neįprastai, bet šitą receptuką reiks pabandyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. p.s. pakeista susitikimo data į 24 dieną.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū už info. Deja, tada tik grįžinėsiu į Lietuvą ir nespėsiu. Labai gaila. Linkiu jums kuo puikiausio susitikimo ir pasibuvimo :)

    AtsakytiPanaikinti