2011 m. liepos 2 d., šeštadienis

Trupiniai trupinėliai - gyvenimo ir ne tik...

Darbai darbai darbai, tai yra, vienas ir tas pats darbas, pareigos, nuo kurių pabėgti niekaip nepavyksta ir tik trupinėlis laiko mielam užsiėmimui... o dar kompiuteriui atostogos... gerai, neverta kniurkti, juk vasara, mūsų taip pat laukia Bonifacijaus atostogos, sirpsta vyšnios, todėl dienas gardiname trupiniais - močiutės sode nuraškytų raudonųjų crumble.
Kaip išversti šitą pavadinimą, tiesa sakant, nežinau. Logiška būtų vadinti trupininiu, trupinėliu, gal net desertu su saldžiais trupiniais. Aišku, čia tik svaičiojimai ir net filologinis išsilavinimas negelbėja, nes kartais tiesiog kur kas geriau vadinti angliškai, nes pasakius trupiniuotis vaizduotėje iškyla senas geras mamos trupinių pyragas su uogiene. Crumble išskirtinis bruožas - trupinių sluoksnis ant vaisių ar uogų ir daugiau jokios tešlos. JOKIOS! Ar gali būti kas nors paprasčiau? :)



Vyšnių crumble

nedidelio dubenėlio vyšnių be kauliukų
cukraus

trupiniams:
50 g šalto sviesto,
100 g miltų,
50 g cukraus

Vyšnias pilame į svietu pateptą kepimo formą (galima kepti keliose mažesnėse), Pabarstome cukrumi. Jei norisi saldžiau - beriame gausiau, jei mėgstate rūgščiau, cukraus - tik truputį. Sviestą, cukrų ir miltus pirštais maigome, kol išeina trupiniai. Šiuos trupinėlius beriame ant uogų ir šauname į įkaitintą orkaitę.



Kepame, kol trupiniai  tampa aukso spalvos. Jei norisi pakilti į devintą dangų, patartina crumble mėgautis su ledais (geriausia - vaniliniais).



Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą