Jums reikės
500 g maskarponės sūrio,
200 ml grietinėlės,
2 šaukštų želatinos,
250 g trapių sausainių (naudojau Gaidelį, nepilnai 2 pakelius),
100 g minkšto sviesto,
4-5 šaukštai cukraus pudros (dėjau nedaug, nes labai saldžiai nemėgstu),
šviežių braškių papuošimui
Sausainius susmulkiname iki trupinių su trintuvu ir sumaišome su tirpintu sviestu. Masę dedame į šiek tiek riebalais pateptą išardomą formą ir prispaudžiame prie dugno (paprasčiausia tai padaryti stikline ar puodeliu lygiu dugnu). Formą kišame į šaldytuvą.
Ruošiame įdarą. Želatiną užpilame 50 ml šalto vandens. Brinkiname apie 10 min, paskui ištirpiname ją karšto vandens vonelėje.
Maskarponę iki vientisumo išsukame su cukraus pudra ir atvėsusia želatina. Atskirame inde iki standžių putų išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į sūrio masę. Įdarą sudedame ant sausainių pagrindo. Išlyginame viršų ir ant jo išdėliojame griežinėliais pjaustytas braškes. Pyragą-tortą laikome šaldytuve keletą valandų. Skaniausias jis kitą dieną.
Šaltinis: žurnalas "Virtuvė. Nuo... Iki..." Nr.4 (23) ir internetas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą