2011 m. birželio 14 d., antradienis

Pirmieji arbūzo kąsniai

Jau prasidėjo... Arbūzų sezonas. Gaivus, saldus, sultingas - kaip tik toks, kokio norisi vasaros laiku. Jei nesinori valgyti tiesiog iš rieškučių ir spjaudyti juodas sėklytes, galima pasiruošti tokias paprastas ir kartu mandras salotas.



Reikia:

arbūzo (kokias 3 saujas),
fetos arba kito balto biraus sūrio,
truputį pipirų ir druskos,
šlakelio alyvuogių aliejaus ir balto vyno acto,
sauja mėtų lapelių



Gabalėliais supjaustome arbūzą, išrakinėjame sėklas. Guldome arbūzą į lėkšte, ant viršaus barstome sūrį, prieskonius, pašlakstome aliejumi ir vyno actą. Apibarstome smulkintomis mėtomis ir skanaus :) Galima tokias salotas pagardinti raudonuoju svogūnu ir/arba juodosiomis alyvuogėmis. Kitus variantus bandysime vėliau :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą