2011 m. birželio 4 d., šeštadienis

Vasaros savaitgalio pietūs gamtoje

Taip, jau vasara. Kaip gera... Kai ne per karšta... Gera gerti šaltą gėrimą ir uosti kepamus šašlykus. O jei mėsytė čirška gamtoje (na, jei ne kokiam miškelyje ar prie ežeriuko, tai bent pas ką nors sode :)), visai puiku būna... Taip atsitiko ir šį kartą. Čirškinome vištieną, o receptų jai pamarinuoti vėl įnikau ieškoti žinomuose ir naujai atrastuose bloguose. Vienos vištos (nukaulintos) mėsytę padalinau į dvi dalis ir užpyliau dviem skirtingais marinatais. Vienas, jau bandytas ir labai palankiai įvertintas valgytojų, rastas mielam Neringos bloge, kito receptą užtikau atsitiktinai pas Segebutę. Dabar sakau drąsiai - abu marinatai vištienai suteikia įdomių poskonių ir maloniai nuteikia gomurį :) todėl juos įsirašau į nuolatinai naudotinus :) ir jums rekomenduoju.

1 variantas: jogurto marinatas

apie 500 g vištienos filė,
apie 200 g natūralaus jogurto,
2-3 a. šaukšteliai kario,
1 šaukštelis maltos paprikos (gali būti aštri),
2-3 smulkintos česnako skiltelės,
2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
šaukštas tarkuoto imbiero,
druskos ir pipirų pagal skonį

Visus prieskonius sumaišyti su jogurtu ir marinatą užpilti ant juostelėmis arba kąsnio dydžio gabaliukais pjaustytos vištienos. Sumaišyti ir palikti šaltai bent kelioms valandoms. Žinoma, geriausia - per naktį.




Šaltinis: Neringos blogas

2 variantas: marinatas su obuolių actu

Segebutė labai tiksliai nurodžiusi šio marinato sudedamąsias dalis. Aš labai preciziškai nematavau, todėl pateiksiu tik apytikslį kiekį, nes proporcijos, žinoma, gali kisti nuo valgytojų skaičiaus ir mėsos kiekio :)

apie 500 g vištienos filė,
6 šaukštai obuolių acto,
3 smulkintos česnako skiltelės,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
3 šaukštai grūdėtų garstyčių,
5 šaukštai rudojo cukraus,
druskos ir pipirų

Vėlgi, visus marinato ingredientus sumaišome atskirame inde ir užpilame juo smulkintą vištieną. Paliekame marinuotis šaltai kelias valandas arba per naktį.



Šaltinis: Segebutės užrašai

Patarimas dėl kepimo ant žarijų - svarbiausia, kepti tik apie 15-20 min. Karštai ir greitai, jei paprasčiau. Nes jei tik keletą minučių užlaikysit, šašlykėliai bus ne sultingi, o sprangūs.

 Skanaus :)

3 komentarai:

  1. Net seilė nutįso, nes šiemet dar nevalgiau šašlykų.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vištienos krūtinėlę ir aš natūraliame jogurte marinuoju, tai kepant ji visai neišsausėja, išsipūčia, man labai patinka.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tik reikia akylai stebėti, kad nepralėktų akimirka, kai reikia šašlykus imti nuo kaitros :) antraip bus sausa mėsa :0

    AtsakytiPanaikinti