2011 m. birželio 7 d., antradienis

Rikotos sūrio keksas

Rikota tupėjo šaldytuve ir laukė savo laiko. Ir pagaliau sulaukė. Šiandien. Ir įvyko virsmas - rikota, susidūrusi su kitais produktais (miltais, citrinos žievele ir dar kai kuo) tapo skaniausiu (?) keksu. Tokiu gelsvu ir ypatingai citrusiškai dvelkiančiu. Nors už lango plieskia saulė ir nuo karščio lydosi visi ir viskas, dar šiltas keksas su pienu - tikra popietinė svajonė.





1,5 puodelio miltų,
2,5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelis druskos,
100 g minkšto sviesto,
250 g rikotos sūrio,
1,5 stiklinės cukraus,
3 kiaušiniai,
1 lašelis vanilės esencijos,
tarkuota vienos citrinos žievelė

Įkaitiname orkaitę. Kepimo skardą (geriausiai pailgą siaurą) patepame trupučiu sviesto, išklojame kepimo popieriumi. Popierių taip taip šiek tiek patepame sviestu.

Į indą persijojame miltus. sumaišome su druska ir kepimo milteliais.

Kitame inde sviestą iki baltumo išsukame su cukrumi. Dedame rikotą. Išplakame iki vientisos masės. Plakdami po vieną mušame kiaušinius. Svarbu kiekvieną kiaušinį įmaišyti į masę ir tik tada mušti kitą. Pridedame citrinos žievelę, įlašiname vanilę ir po truputį dedame miltus. Išsukame (tik ne per stipriai) iki vientisumo.

Paruoštą tešlą guldome į skardą ir šauname į orkaitę. Kepame kol keksas gražiai apskrunda, kol dantų krapštukas, įbestas į keksą, būna sausas.





Neimti kekso :)
Gaminta pagal Elra

4 komentarai:

  1. kepiau vasara, tik man regis nedejau citrinos, o primeciau dziovintu spanguoliu. nepamenu dabar nei skonio, nei konsistencijos, tik kad buvo baisiausiai skanu man, bene labiausiai patikes kekso variantas :):):)

    ruosiuosi pakartoti dabar ir paziureti, ar tikrai taip jau skanu, ar tiesiog tada taip sutapo..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Isties, sitie keksiukai nerealus! vienareiksmiskai skaniausi, kokius iki siol isbandem. tik ir vel citrinos neturejau, tad dejau dziovintu spanguoliu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Smagu, kad patiko. Reikės ir man vėl pakepti, nes jau pamiršau skonį :)

    AtsakytiPanaikinti