2011 m. balandžio 17 d., sekmadienis

Aliejus ir sūris

Parduotuvėse galima rasti įvairių įvairiausių sūrių - fermentinių, lydytų, naminių, vietinių ir atvežtinių, bet štai kažkaip vis norisi išbandyti ką nors įmonesnio pačiai. Ir čia ilgai laukę sulaukėme naujo Žaidimų aikštelės įrašo, kuriame kaip tik ir puikuojasi baltasis sūris, tačiau ne šiaip, o sūryme pamarinuotas. Nusprendžiau ir aš tokį gardumyną pasibandyti. Nusipirkau gabalėlį sūrio ūkininkų turgelyje, pasiskyniau čiobrelių ant palangės augančių ir pagal nusižiūrėtą receptą paruošiau gražų, ir tikiuosi, skanų sūrį.



0,5 l stiklainiukui

nedidelio balto sūrio
1 l vandens
2-3 šaukštų druskos (naudojau Himalajų)
alyvuogių aliejaus
kelių čiobrelių šakelių
nesmulkintų pipirų (naudojau mišinį)

Iš vandens ir druskos paruošiame sūrymą, sudedame kubeliais pjaustytą sūrį ir nakčiai dedame į šaldytuvą. Kitą dieną nukoštą sūrį dedame pramaišiui su pipirais ir čiobreliais į stiklainį ir užpilame viską alyvuogių aliejumi. Štai jums ir marinuotas baltas sūris. Skaniausia ragauti po kelių dienų...



Skanaus :)

2 komentarai:

  1. o ar imanoma butu pasigamint absoliuciai nenaudojant nei laselio aliejaus?

    AtsakytiPanaikinti
  2. oj, sunku pasakyti... yra toks nokinimo budas - laikyti suri suryme. jei pridetume prieskoniu, galbut (bent jau taip speju) iseitu kaip ir konservavimo budas suriui, bet sitai reiketu isbandyti. reiketu dar pasidometi giliau :)

    AtsakytiPanaikinti