2011 m. balandžio 12 d., antradienis

Artėjant tikram pavasariui

Už lango turėtų būti pavasaris, ar ne? Kodėl gi tada aš tuo netikiu? Tikriausiai todėl, kas vis dar šalta, vis lyja ir pučia žvarbus vėjas... o taip norisi šilumos. Tuo labiau, kad vis artėjame prie svarbiausios pavasario šventės - Velykų, kurioms ruoštis siūlo ir žurnalai, ir laikraščiai, ir blogų rašytojai, vis įmesdami kokią nuorodą į puslapį su pasiūlymais šventei. Taip beklaidžiodama interneto platybėse aptikau naują žurnalo Sweet Paul numerį, kaip tik skirtą pavasariui. Ir čia radau netikėtai paprastą idėją, kaip "įprasminti" kiaušinių salotas.
Taip puikiai tarp šviesios duonos riekelių galima guldyti  mūsų namuose labai mėgiamą pikantišką mišrainę. Jai tereikia visai nedaug produktų.

4 asmenims:

5 kietai virtų kiaušinių,
saujos ar šiek tiek daugiau tarkuoto fermentinio sūrio,
majonezo
druskos ir pipirų

Kiaušinius smulkiai supjaustome arba sutarkuojame burokine tarka, dedame sūrį, majonezą. Viską gerai išmaišome ir gardiname prieskoniais. Galima šią mišrainę gardinti truputėliu citrinos sulčių arba šaukšteliu garstyčių. Mišrainytę dar labiau paskaninti ir kartu papuošti galima petražolėmis. Priklausomai nuo to, kaip mėgstate.
Patiekiame ant juodos duonos riekelių. Taip pat puikiai tinka pirktiniai skrebučiai arba galite tepti ant batono riekelės ir užvožti kita pagal Sweet Paul pavyzdį.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą