2011 m. balandžio 12 d., antradienis

Kai norisi be mėsos

Jau kuris laikas žadu įsigyti segtuvą receptams, nes dabar lapelių lapeliukų pilnos užrašų knygelės ir stalčiai. Kai ko nors norisi, vis verčiu verčiu žurnalus, sąsiuvinius, naršau internete. Mat vis nedrįstu taip imti ir iš nieko improvizuoti, nors kartais visai neblogai gaunasi :) Taigi su tais receptų užsirašymais. Norėjosi ko nors kruopinio, tad atsiverčiau knygyne bendravardės Vysotskajos "Receptus visiems metams" ir "nusikopinau" vieną paprastutėlį receptuką :) Štai kas išėjo.


Jums reikės:

300 g apvaliųjų ryžių
smulkiai pjaustyto svogūno
taurės baltojo sauso vyno
50 g džiovintų grybų
2 v. šaukštų miltų
kiaušinio
druskos ir pipirų
petražolių (galima ir nedėti)
alyvuogių aliejaus

Prieš gamindami, pamerkiame į šiltą vandenį grybus, kad suminkštėtų.

Pakepiname svogūną alyvuogių aliejuje. Beriame ryžius ir pilame vyną. Troškiname ryžius 15 - 20 min. vis įpildami vandens, kad nepradėtų kepti. Baigiant virti vandens nereikia pilti, kad mišinys neišeitų per skystas. Išvirusius ryžius šiek tiek atvėsinti, tada mušti kiaušinį, dėti smulkiai pjaustytus grybus, berti miltus ir pagal skonį druskos, pipirų, petražolių. Gerai išmaišyti.

Suformuotus kotletukus arba blynelius (kaip pavadinsit, nepagadinsit) iškepti kaip paprastus mėsiškus.

Skaniausia su grietine, nors galima pritaikyti ir kokį mėgiamą padažiuką.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą