2011 m. spalio 10 d., pirmadienis

Vakarienei po ilgos darbo dienos

Kai tenka darbuotis iki vėlaus vakaro, grįžus namolio nelabai ir norisi pulti prie puodų ir ką nors virti, čirškinti, maišyti ir kitaip ilgai gaminti, todėl šie sumuštiniai man vis tampa išsigelbėjimu - greita ir skanu. taip, nieko originalaus ir ypatingai įdomaus, bet kai kartais iš didelio noro sumeistrauti ką nors tokio, lieki prie paprasčiausio patiekalo. Gal taip ir geriau - juk genialu tas, kas paprasta.

Skaniausi kepti sumuštiniai

 kelios riekės forminio arba paprasto batono,
keletas gabalėlių virto kumpio arba elementarios daktariškos dešros,
1 pomidoras,
1 mažas arba pusė didesnio svogūno,
žiupsnelis maltos saldžios paprikos,
druskos ir pipirų pagal skonį,
1-2 šaukštai majonezo,
sauja tarkuoto fermentinio sūrio,
šakelė šviežių petražolių ar kitų mėgstamų žalumynų



Įkaitiname orkaitę, folija ar kepimo popieriumi išklojame kepimo skardą.
Kubeliais supjaustome kumpį arba dešrą, svogūnus, pomidorą, dubenyje sumaišome su majonezu ir prieskoniais, smulkintomis žolelėmis. Dedame po šaukštą masės ant batono riekės, ant viršaus pabarstome tarkuoto fermentinio sūrio ir šauname į įkaitintą orkaitę kelioms minutėms kol sūris gražiai išsilydo.


Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą