2011 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

Jei dabar būtų Kalėdos

Jei dabar būtų Kalėdos, senio besmegenio, oi, tai yra Senio Šalčio, paprašyčiau trupučio daugiau laisvo laiko, naujo kompiuterio ir spyrio į ..., kad pagaliau susiimčiau ir skirčiau daugiau dėmesio Vilko nasrams, kaip kai kurie vadina šitą receptų rinkinėlį... Aišku, nereikia varyti Dievo į medį, o pačiai susikaupti ir gaminti :) net, jei orkaitė nekepa taip, kaip reikia...
Čia mat tokios bulvytės, kurių receptą nusižiūrėjau jau senokai,  bet tik dabar išbandžiau. Visai neblogas garnyras, su subtilia citrinos užuomina.

Keptos suspaustos bulvės su citrininiu sviestu

10 vidutinių bulvių,
100 g kambario temperatūros sviesto,
vienos citrinos tarkuota žievelė,
druska, pipirai
žalumynai (pvz., petražolės)




Bulves švariai nuplauname ir su lupynomis verdame pasūdytame vandenyje, kol suminkštėja. Nukošiame. Įkaitiname orkaitę.  Sviestą dubenėlyje sumaišome su druska, pirirais ir citrinos žievele. Kepimo skardą išklojame folija ir sudedame virtas šiek tiek atvėsusias bulves. Šakute arba grūstuve kiekvieną bulvė šiek tiek suspaudžiame (tik labai atsargiai, kad nepažirtų trupiniais). Ant kiekvienos bulvės uždedame po šaukšelį ar šiek tiek daugiau prieskoniuoto sviesto ir šauname skardą į karštą orkaitę. Kepame tol, kol bulvės apskrunda.








Skanaus :) Kitą kartą būtinai į sviestą įmaišysiu česnako, nes kažkaip šįkart pamiršau, nors originaliame recepte jis įtrauktas. Reikės pabandyti ir su apelsino žievele.

Šaltinis: Kayotic Kitchen

2 komentarai:

  1. garsiai perskaičiau receptą kolegėms. visoms seilė ištįso iki...
    kaip tik turiu kaimiškų bulvikių - gaminsiu vakarienei :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Smagu, kad patiko receptas :) linkiu skaniai pavakarieniauti :)

    AtsakytiPanaikinti