2011 m. rugsėjo 8 d., ketvirtadienis

Daržovių sriuba su trijų skonių makaronais

Kažkada maniau, jog virti sriubas - didelis, sudėtingas ir varginantis procesas, tačiau kaip pastebiu, sriubos dabar mūsų namuose yra kone populiariausias valgis. Ypač tai pasakytina apie tirštas, klampias, trintas sriubas. Jos maloniai nuteikia ne tik gomurį, bet net ir sielą - taip jauku pasidaro išlapnojus dubenį kitą šiltos sriubytės.
Sriuba su makaronais, išbrinkusiais dideliais, morkomis ir skaidriu naminiu vištienos sultiniu - ta, kurią geriausiai atsimenu ruošiamą mamos. Dar, žinoma, barščiai. Na, o virti trintas sriubas mama neturėjo mados. Turbūt čia dėl to, kad apskritai lietuvių virtuvė visokiausiomis tirštsriubėmis nepasižymi. Dabar, kai vos ne kiekvienos šeimininkės rankose burzgia plakikliai, smulkintuvai ir trintuvės - tiršta sriuba tapo tokia populiari. Ne išimtis ir aš - skaniausia ir maloniausia man būtent tokia. Paprastai jei sriubą sutrinu, nieko į ją nebededu, o šįkart pasinaudojau "Virtuvė. Nuo... Iki..." receptu ir daržovienę paįvairinau makaronais ir dar ne bet kokiais, o trijų skonių. Tokius mandrus makaronus tik pamačiusi griebiau naujojoje skanėstų parduotuvėje - vyninėje "Gurmė". Trys skoniai - trys spalvos: makaronai su pomidorais, su špinatais ir natūralūs be priedų. Įdomios formos makaronai, atkeliavę iš tiesiai iš Italijos. Žinoma, jų skonis labiau atsiskleidžia, jei daugiau su niekuo jų nemaišai, tačiau šioje sriuboje jie puikiai tiko.

Trinta daržovių sriuba su makaronais

5 nedidelės bulvės,
1 smulkiai pjaustytas svogūnas,
1 didesnė morka,
1- 2 skiltelės česnako,
750 ml daržovių arba vištienos sultinio,
aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
sauja smulkesnių makaronų,




Bulves ir morkas nuskutame ir supjaustome kubeliais. Įkaitintame aliejuje keptuvėje pakepiname smulkintus svogūnus ir česnakus. Suberiame bulves ir morkas, trumpai pakepiname. Perdedame viską į puodą, užpilame sultiniu, užverdame ir paverdame, kol suminkštėja daržovės.
Per tą laiką pagal instrukcijas išverdame makaronus ir juos nukošiame.
kai daržovės jau išvirę, sutriname puodo turinį trintuvu. Pagardiname druska, pipirais ir įmaišome į sriubą virtus makaronus.


Skanaus :)

Šaltinis "Virtuvė. Nuo... Iki..." Nr. 8 (27)

2 komentarai:

  1. Tokių 3 skonių spagečių esu pirkus ir Maximoj, bet Gurme pirkti matyt rimtesni kaip ir kaina matyt didesnė :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, taip. Kaina tikrai didesnė. Užupio krautuvė juos tiekia http://www.uzupiokrautuve.lt/prekes/makaronai/makaronai-trofie-tris/

    AtsakytiPanaikinti