2011 m. rugpjūčio 15 d., pirmadienis

Persikų tart'as, arba tobulo pyrago recepto paieškos

Pastaruoju metu dažniau nei įprastai norisi sumeistrauti ką nors saldaus, ypač kai persikų, nektarinų ir kitokių gėrybių metas. Vis ieškojau puikaus pyrago recepto, kuris nebūtų sunkus, painus. Norėjau rasti lengvo, puraus pyrago receptą ir užtikau šį - išorė trapi, vidus toks kreminis, minkštutis. Su vanilės nata - tiesiog pats puikiausias tart (taip užsieniuose vadinami tokie pyragai) bet kokiai progai. Įdarui galima rinktis ir kitokius kietesnius, ne vandeningus vaisius - slyvas, nektarinus, figas ar kt.
 

Receptas adaptuotas pagal Always with butter (puikios nuotraukos ir be galo skaniai atrodantys patiekalai). Originale nurodyta naudoti migdolų miltus, tačiau puikiai suveikia ir kukurūzų.


Tešlai
8 šaukštai minkšto sviesto,
0,5 (55 g) puodelio cukraus,
pora lašų vanilės esencijos,
0,5 šaukštelio druskos,
190-200 g miltų,
2 šaukštai migdolų arba kukurūzų miltų,

Įdarui
0,5 puodelio riebios grietinėlės,
1 kiaušinis,
2 šaukštai skysto medaus,
2 šaukštai migdolų arba kukurūzų miltų,
4-5 persikai,
cukraus pudros pabarstymui

Įkaitiname orkaitę. Kepimo formą (didesnę arba kelias mažas) ištepame sviestu. Tešlai ištirpiname sviestą. Kai jis atvėsta, sumaišome su cukrumi, kol susidaro vientisa masė. Pridedame likusius ingredientus. Tešlą suminkome ir paskirstome kepimo formoje. Prispaudžiame apačią ir šonus. kepame tešlą orkaitėje apie 20 min, kol tešla truputį pakyla. Išimtą tešlą pabarstome kukurūzų miltais.
Ruošiame įdarą: sumaišome grietinėlę, kiaušinį, medų iki vientisos masės. Įberiame miltus, dar kartą išmaišome. Ant tešlos suguldome skiltelėmis pjaustytus vaisius ir užpilame juos grietinėlės mase. Geriausia, kad vaisiai nepaskęstų skystyje. Šauname pyragą į orkaitę ir kepame apie 30-50 minučių. Iškepusį gardėsį pabarstome cukraus pudra ir jei jau nekantraujame, galime ragauti :)



Skanaus :)

Šaltinis: Always with butter

4 komentarai:

  1. Ar iškepus iš persikų nelieka tik skurelės?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš irgi taip galvojau, bet liko persiko, nors mažiau :) kitą kartą reikės stambesniais gabalais pjaustyti, kad labiau vaisiška būtų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įdomu įdarą be kaiušinio galima daryt?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Reikės pabandyti. Kepiau su slyvomis, pyliau šiek tiek daugiau grietinėlės ir dėjau tris šaukštus miltų, bet nedrįsau palikti kiaušinio už borto :)

    AtsakytiPanaikinti