2011 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Kai susiguli įspūdžiai

Buvom Europoj. Nors ir patys esam Europos vidurys, visgi gaila - tik geografinis, - todėl kitokios (jausmingesnės, multikultūriškesnės, o gal net kultūriškesnės) atmosferos ieškoti išdūmėm svetur. Pabuvojome Prahoje, gėrėjomės Viena ir pagaliau gėrėme vyną Budapešte (vien dėl vakarinio Dunojaus vaizdo verta ten nuvykti). Labai norėtųsi grįžti be pakeleivių komandos ir ramiai, palengva paklaidžioti po mažas ir tokias jaukias šių miestų gatveles, išnaršyti visus knygynus (juose tikriausiai jau ir dabar praleidom daugiau laisvo laiko nei kitur :)) Po keliones supranti, kad kelios valandos naujame netyrinėtame mieste yra tik trupinėlis - per tokį trumpą laiką sunku pajusti savitą miesto ritmą, kvėpavimą. Na, nieko trynėme Mocartui koją, todėl pagal nutylėjimą, proga pabuvoti svetur dar turėtų pasitaikyti.
Kelią vis plovė lietus, tačiau ispūdžių - pilnas krepšys :) Prisiminus tą šlapią dalyką, lietumi pramintą, lydėjusį mus visas dienas bevaikščiojančius po miestus ir besižvalgančius į žmones, daiktus, pastatus, šunis, kates, vartus, suoliukus, marcipaninius šedevrus bei daugybę kitų objektų, prie arbatos nejučia užsimanai saldaus. O kai persikų metas - kaip tik proga išbandyti naują receptą.







Persikų ir mėlynių pyragas

Tešlai:

400 g miltų,
200 g minkšto sviesto,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštelis cukraus,
apie 0,5 puodelio ledinio vandens

Įdarui:
4-5 persikų,
puodelio mėlynių (gali būti ir daugiau),
4-5 šaukštai cukraus (priklausomai kaip saldžiai mėgstate),
šaukštas miltų,
0,5 citrinos sulčių


Tešlai sumaišome sausus produktus. Dedame svietą ir mikseriu maišome apie 10 sekundžių. Po truputį pilame ledinį vandenį, kol gausis vientisa masė. Paruoštą tešlą padaliname į dvi dalis, susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui.



Įkaitiname orkaitę. Vieną atšaldytos tešlos gabalą iškočiojame ir klojame jį į riebalais pateptą 22 cm skersmens (arba tokią, kuri jums mieliausia, nebūtinai tik tokių išmatavimų :) kepimo formą ir vėl kišame į šaldytuvą, kol paruošime įdarą.



Dubenyje sumaišome įdarui skirtus produktus ir pilame į tešla išklotą formą. Iškočiojame antrąjį tešlos gabalėlį ir supjaustome juostelėmis. Iš tešlos juostelių supiname pyrago viršų. Kaip tai padaryti, galite rasti čia. Šauname pyragą į orkaitę ir po 40-50 minučių jau galima ragauti labai vaisinio ir gardaus deserto :)


Skanaus :)

Šaltinis: honey & jam











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą