2011 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Moliūgų derėjimo metas

Atostogos pasibaigė, vasara jau irgi pabaigos link juda, vėl lietus lietus. Kažkaip ir rudenėjančios nuotaikos plinta. Bet štai močiutės darže užtikau tokį gražuolį moliūgą ir baisiai apsidžiaugiau - oi kiek visko skanaus galima prisigaminti - sriubos, keksai, pyragai, troškiniai ir dar daug kitokio gerumo. Taigi parsigabenau į namučius ir dabar vis po truputį pjaunu ir ruošiu, o pirmiausia bei lengviausia - trinta sriuba.
Moliūgų sriubos variacijų yra begalės - su rytietišku akcentu, su grietinėle, su kitomis daržovėmis, su keptais moliūgais, su nekeptais moliūgais... Žodžiu, fantazijos ir skonio reikalas. Man vienas geriausių kol kas yra Beatos pirmojoje knygoje pateiktas receptas. Tad, imame gabalą oranžinio skanumo ir pirmyn...



Trinta keptų moliūgų sriuba

Dideliam puodui reikės:
apie 700 g moliūgo,
svogūno,
3-4 česnakų skiltelių,
keleto šviežio čiobrelio šakelių,
sultinio,
druskos ir pipirų,
aliejaus


Supjaustome moliūgą kelių centimetrų dydžio kubeliais, nulupame odelę, dedame į kepimo skardą. Šalia dedame ketvirčiais supjaustytus svogūnus ir nuluptas česnako skilteles. Pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Viską išmaišome rankomis ir ant daržovių užmetame čiobrelio šakeles. Šauname į įkaitintą orkaite ir kepame, kol moliūgas suminkštėja (apie pusę valandos).



Iškepusį moliūgą verčiame į sriubos puodą, išrankiojame čiobrelius, užpilame sultiniu, kad truputį apsemtų moliūgą. Paverdame apie 10 minučių. Viską sutriname trintuvu. Jei trūksta sūrumo ar aštrumo, pridedame dar prieskonių. Galima sriubą pagardinti šlakeliu grietinėlės.

Skanaus :)

Šaltinis: B. Nicholson "Beatos virtuvė"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą