2011 m. liepos 3 d., sekmadienis

Apsiniaukusios dienos priešpiečiai/pietūs?

Kai vasara ir dienos apsiniaukę, vėl norisi kažko šiltesnio ir jaukesnio. Net ne mėsos, o tiršto ir gerai nuteikiančio gomurį. Tas kažkas man beveik visada tokiais atvejais būna sriuba, ypač trinta. Kai šiandien taip aptemę, jog atrodo, kad vėl lis, slenkame tingiai į virtuvę ir verdame sriubytę...

Trinta avižirnių sriuba

skardinė konservuotų avižirnių,
skardinė smulkintų pomidorų savo sultyse,
svogūnas,
1-2 skiltelės česnako,
0,5 l daržovių sultinio,
0,5 šaukštelio kumino sėklų arba malto kumino,
druskos ir šviežiai maltų pipirų
šlakelis citrinos sulčių,
alyvuogių aliejaus

Storasieniame puode įkaitiname aliejų ir jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus, dedame smulkintą česnaką ir pamaišę dar pakepiname. Beriame kuminą, po minutėlės pilame pomidorus, sultinį ir avižirnius, beriame šviežiai maltų pipirų. Verdame ant nedidelės ugnies apie 10 min. Vėliau pilame citrinos sulčių, dar pakaitiname. Pagardiname druska, nukeliame nuo ugnies ir sriubą pertriname per sietelį arba su trintuvu. Papuošiame šviežiais krapais arba petražolėmis.




Skanaus :)
Adaptuota pagal BBC Good food

3 komentarai:

  1. O mes vakar igi virėm avinžirnių - pomidorų sriubą, tik ne trintą ir rūkytos mėsytės supjaustytos pakepinau. Puodas jau tuščias :)
    Man ši vegetariška labai tiktų ir patiktų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pagal originalų receptą jos trinti net nereikėjo, bet kažkaip vaizdas geresnis, kai sutryniau :)Man tokios sriubytės irgi kaip tik. Nors pažįstu žmonių, kuriems trintos sriubos - baubas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pataisysiu - ne baubas, o šlykštalas. Bet čia grynai asmeniška.

    (Pažįstamas žmogus)

    AtsakytiPanaikinti