Pirma alga - pirmas tortas kolegėms. Interpretacija morkų torto kremo tema, t.y. panaudojam kremo idėją ir sukuriam kitą tortą :)
Nekeptas varškės kremo tortas su šokoladiniu glaistu
Torto pagrindui:
300 g šokoladinių sausainių (pvz., Selga),
100 g sviesto,
Kremui:
500 g kreminės varškės,
500 ml plakamosios grietinėlės,
150 g cukraus,
3 šaukštų želatinos,
Glaistui:
150 g juodojo šokolado,
50 g sviesto,
100 ml grietinėlės,
šaukštas imbierinio likerio (Stone's original)
Ištirpiname sviestą. Atvėsiname. Sausainius susmulkiname ir sumaišome su tirpintu sviestu. Sausainių masę klojame į torto formą ir prispaudžiame prie pagrindo.
Želatiną išbrinkiname šaltame vandenyje, ištirpiname karšto vandens vonelėje, atvėsiname. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir sumaišome su kremine varške. Supilame atvėsusią želatiną ir atsargiai išmaišome. Pilame įdarą ant paruošto pagrindo. Dedame tortą į šaldytuvą stingti.
Kol kremas stingsta, paruošiame glajų.
Karšto vandens vonelėje ištirpiname sviestą ir smulkintą šokoladą, pilame grietinėlę ir palaukiame, kol masė pasidaro vientisa. Pravėsusį šokoladą pilame ant torto.
Skanaus :)
2012 m. balandžio 15 d., sekmadienis
Tortas tikrasis
Štai ir Velykos pralėkė, pavasaris kviečia vis plačiau atverti langus, mėgautis bundančios gamtos kvapais. Mėgaujamės, mėgaujamės mes ir ilgėjančiomis dienomis, tikėdami, kad jos bus ne tik saulėtesnės, bet ir dar laimingesnės. O kartais laimės semiamės iš... torto. Atsitiko, taip, kad pagaliau prisruošiau ir sumeistravau tikrą tortą. Su biskvitu ir burnoje tirpstančiu kremu. Idėja pasiskolinta, tačiau tikrai vertėjo :)
Morkų tortas su varškės kremu
Morkų tortas su varškės kremu
Biskvitams:
2 stiklinės miltų,
2 arb.š. kepimo miltelių,
2 arb.š. sodos,
2 arb.š. cinamono,
3/4 arb.š. druskos,
3 stiklinės tarkuotų morkų,
150 g kapotų lazdyno riešutų,
100 g kokoso drožlių
1 stiklinė rudojo cukraus (šį kartą maišiau rudą cukrų su baltu),
1 stiklinė saulėgrąžų aliejaus,
4 dideli kiaušiniai
2 stiklinės miltų,
2 arb.š. kepimo miltelių,
2 arb.š. sodos,
2 arb.š. cinamono,
3/4 arb.š. druskos,
3 stiklinės tarkuotų morkų,
150 g kapotų lazdyno riešutų,
100 g kokoso drožlių
1 stiklinė rudojo cukraus (šį kartą maišiau rudą cukrų su baltu),
1 stiklinė saulėgrąžų aliejaus,
4 dideli kiaušiniai
Kremui:
500 g kreminės varškės,
120g cukraus pudros,
1 valg.š. vanilės ekstrakto
400 g plakamosios grietinėlės,
citrinos sulčių pagal skonį
500 g kreminės varškės,
120g cukraus pudros,
1 valg.š. vanilės ekstrakto
400 g plakamosios grietinėlės,
citrinos sulčių pagal skonį
Tortui papuošti:
džiovintų spanguolių
džiovintų spanguolių
Įkaitiname orkaitę iki 160 C temperatūros. Kepimo popieriumi ištiesiame tris vienodo dydžio (22 cm. skersmens) kepimo indus. Kadangi turėjau tik dvi formas, kepiau dviem partijom.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską; kitame dubenyje - tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles.
Trečiame dubenyje aliejų išplakame su cukrumi iki vientisos masės. Po vieną įmušame kiaušinius, kiekvieną gerai išplakame. Į šį mišinį atsargiai įmaišome miltų mišinį. Kai tik miltai dingsta, maišyti liaujamės.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską; kitame dubenyje - tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles.
Trečiame dubenyje aliejų išplakame su cukrumi iki vientisos masės. Po vieną įmušame kiaušinius, kiekvieną gerai išplakame. Į šį mišinį atsargiai įmaišome miltų mišinį. Kai tik miltai dingsta, maišyti liaujamės.
Paskiausiai į tešlą įmaišome morkų, riešutų ir kokoso drožlių mišinį.
Paruoštą biskvitų tešlą padaliname lygiai į kepimo indus ir kepame apie 40 – 50 minučių arba kol į biskvitą įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus švarus.
Iškeptus biskvitus atvėsiname ant grotelių.
Dabar eilė kremui.
Su cukraus pudra išplakame grietinėle ir atsargiai į ją įmaišome kreminę varškę, vanilės ekstraktą. Pagal skonį galima įspausti citrinos sulčių.
Torto surinkimas.
Dedame vieną biskvitą ant tortinės, aptepame trečdaliu kremo. Dedame ant viršaus antrą biskvitą, šiek tiek paspaudžiame. Vėl tolygiai padengiame dalimi kremo. dedame trečią biskvitą ir paskleidžiame likusį kremą. Papuošiame džiovintomis spanguolėmis (arba riešutais). Prieš tiekiant tortą reikėtų bent pusvalandį palaikyti šaldytuve.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)