Vasaros atostogos pagaliau atėjo ir į mūsų namus. Lagaminas jau pildomas... jau laukiama minutės, kai mojuosime atia. Jauduliui nuraminti užkirskime deserto.
Sluoksniuotas desertas su braškėmis ir jogurtu
graikiško tiršto jogurto
dviejų saujų braškių
trapių sausainių (damų piršteliai kaip tik)
cukraus
Jogurtą pasaldiname trupučiu cukraus, išmaišome. Smulkiai supjaustome nuplautas braškes. Į stiklinę sutrupiname kelis sausainius, pilame 2-3 šaukštus jogurto, beriame šaukštą kitą braškių. taip sluoksniuojame, kol bus užpildyta stiklinė. Jei norisi saldžiau, cukrumi galima barstyti ir ant uogų. Toks desertas gardus su bet kokiomis mėgiamomis uogomis ar vaisiais - mėlynėmis, šilauogėmis, persikais, abrikosais ar kt.
Skanaus :)
2011 m. liepos 19 d., antradienis
2011 m. liepos 13 d., trečiadienis
Jei lydaisi nuo karščio
Karštis mane vargina, o ledai gelbėja ir ypač tokie. Su šokoladu ir dar griliažu. Beata pateikė šitą paprastą receptą antrojoje savo knygoje ir dar priminė, jog sunku atsispirti vaniliniams ledams su šokoladu. Tikra tiesa, juolab, kai vidurvasario saulė taip kaitina :) Taigi...
Vaniliniams ledams su griliažu ir šokoladu jums prireiks:
vanilinių ledų,
griliažinių saldainių,
juodojo šokolado
Griliažinius saldainius susmulkiname blenderiu arba rankiniu būdu - išvynioję iš popierėlių, dedame į maišelį ir mušame kočėlu iki neypatingai mažų trupinių. Šokoladą ištirpiname karštų garų vonelėje. Į ledaines šaukštu dedame ledų, apipilame šokoladu ir pabarstome griliažo trupiniais. Jei norisi, pagardus su ledais galima susluoksniuoti. O dabar griebiame šaukštelius ir mėgaujamės :)
Skanaus :)
Vaniliniams ledams su griliažu ir šokoladu jums prireiks:
vanilinių ledų,
griliažinių saldainių,
juodojo šokolado
Griliažinius saldainius susmulkiname blenderiu arba rankiniu būdu - išvynioję iš popierėlių, dedame į maišelį ir mušame kočėlu iki neypatingai mažų trupinių. Šokoladą ištirpiname karštų garų vonelėje. Į ledaines šaukštu dedame ledų, apipilame šokoladu ir pabarstome griliažo trupiniais. Jei norisi, pagardus su ledais galima susluoksniuoti. O dabar griebiame šaukštelius ir mėgaujamės :)
Skanaus :)
2011 m. liepos 4 d., pirmadienis
Kąsnelis klasikos
Būna dienų, kai taip norisi KAŽKO. Ot taip norisi, kad net nežinai ko - ar saldaus, ar rūgštaus, o gal sūraus ir daug? :) Būna... Bet būna ir kitaip - kai tiksliai žinai, kokio kąsnelio nori ir net jauti jo skonį burnoje. Taip nutiko ir su žuvimi - ėmiau ir užsinorėjau. Šitas užtepas yra iš tų, kuriuos vis kabini šaukštu ir vis negana. Jis toks pats pačiausias ir paprasčiausias, mūsų namuose jau klasika tapęs :)
Karštai rūkytos skumbrės užtepas
1-2 asmenims užkrimsti
1 karštai rūkyta skumbrė,
pusė svogūno,
šaukšelis garstyčių,
šaukštas majonezo,
druskos,
šviežiai grūstų pipirų,
petražolių arba krapų (nebūtinai)
Išrenkame skumbrės kaulus, dedame gabalėlius į dubenėlį, sumaišome su majonezu, garstyčiomis ir prieskoniais. Pagardiname žalumynais. Skaniausia su juodos duonos riekele.
Skanaus :)
Karštai rūkytos skumbrės užtepas
1-2 asmenims užkrimsti
1 karštai rūkyta skumbrė,
pusė svogūno,
šaukšelis garstyčių,
šaukštas majonezo,
druskos,
šviežiai grūstų pipirų,
petražolių arba krapų (nebūtinai)
Išrenkame skumbrės kaulus, dedame gabalėlius į dubenėlį, sumaišome su majonezu, garstyčiomis ir prieskoniais. Pagardiname žalumynais. Skaniausia su juodos duonos riekele.
Skanaus :)
2011 m. liepos 3 d., sekmadienis
Apsiniaukusios dienos priešpiečiai/pietūs?
Kai vasara ir dienos apsiniaukę, vėl norisi kažko šiltesnio ir jaukesnio. Net ne mėsos, o tiršto ir gerai nuteikiančio gomurį. Tas kažkas man beveik visada tokiais atvejais būna sriuba, ypač trinta. Kai šiandien taip aptemę, jog atrodo, kad vėl lis, slenkame tingiai į virtuvę ir verdame sriubytę...
Trinta avižirnių sriuba
skardinė konservuotų avižirnių,
skardinė smulkintų pomidorų savo sultyse,
svogūnas,
1-2 skiltelės česnako,
0,5 l daržovių sultinio,
0,5 šaukštelio kumino sėklų arba malto kumino,
druskos ir šviežiai maltų pipirų
šlakelis citrinos sulčių,
alyvuogių aliejaus
Storasieniame puode įkaitiname aliejų ir jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus, dedame smulkintą česnaką ir pamaišę dar pakepiname. Beriame kuminą, po minutėlės pilame pomidorus, sultinį ir avižirnius, beriame šviežiai maltų pipirų. Verdame ant nedidelės ugnies apie 10 min. Vėliau pilame citrinos sulčių, dar pakaitiname. Pagardiname druska, nukeliame nuo ugnies ir sriubą pertriname per sietelį arba su trintuvu. Papuošiame šviežiais krapais arba petražolėmis.
Skanaus :)
Adaptuota pagal BBC Good food
2011 m. liepos 2 d., šeštadienis
Trupiniai trupinėliai - gyvenimo ir ne tik...
Darbai darbai darbai, tai yra, vienas ir tas pats darbas, pareigos, nuo kurių pabėgti niekaip nepavyksta ir tik trupinėlis laiko mielam užsiėmimui... o dar kompiuteriui atostogos... gerai, neverta kniurkti, juk vasara, mūsų taip pat laukia Bonifacijaus atostogos, sirpsta vyšnios, todėl dienas gardiname trupiniais - močiutės sode nuraškytų raudonųjų crumble.
Kaip išversti šitą pavadinimą, tiesa sakant, nežinau. Logiška būtų vadinti trupininiu, trupinėliu, gal net desertu su saldžiais trupiniais. Aišku, čia tik svaičiojimai ir net filologinis išsilavinimas negelbėja, nes kartais tiesiog kur kas geriau vadinti angliškai, nes pasakius trupiniuotis vaizduotėje iškyla senas geras mamos trupinių pyragas su uogiene. Crumble išskirtinis bruožas - trupinių sluoksnis ant vaisių ar uogų ir daugiau jokios tešlos. JOKIOS! Ar gali būti kas nors paprasčiau? :)
Vyšnių crumble
nedidelio dubenėlio vyšnių be kauliukų
cukraus
trupiniams:
50 g šalto sviesto,
100 g miltų,
50 g cukraus
Vyšnias pilame į svietu pateptą kepimo formą (galima kepti keliose mažesnėse), Pabarstome cukrumi. Jei norisi saldžiau - beriame gausiau, jei mėgstate rūgščiau, cukraus - tik truputį. Sviestą, cukrų ir miltus pirštais maigome, kol išeina trupiniai. Šiuos trupinėlius beriame ant uogų ir šauname į įkaitintą orkaitę.
Kepame, kol trupiniai tampa aukso spalvos. Jei norisi pakilti į devintą dangų, patartina crumble mėgautis su ledais (geriausia - vaniliniais).
Skanaus :)
Kaip išversti šitą pavadinimą, tiesa sakant, nežinau. Logiška būtų vadinti trupininiu, trupinėliu, gal net desertu su saldžiais trupiniais. Aišku, čia tik svaičiojimai ir net filologinis išsilavinimas negelbėja, nes kartais tiesiog kur kas geriau vadinti angliškai, nes pasakius trupiniuotis vaizduotėje iškyla senas geras mamos trupinių pyragas su uogiene. Crumble išskirtinis bruožas - trupinių sluoksnis ant vaisių ar uogų ir daugiau jokios tešlos. JOKIOS! Ar gali būti kas nors paprasčiau? :)
Vyšnių crumble
nedidelio dubenėlio vyšnių be kauliukų
cukraus
trupiniams:
50 g šalto sviesto,
100 g miltų,
50 g cukraus
Vyšnias pilame į svietu pateptą kepimo formą (galima kepti keliose mažesnėse), Pabarstome cukrumi. Jei norisi saldžiau - beriame gausiau, jei mėgstate rūgščiau, cukraus - tik truputį. Sviestą, cukrų ir miltus pirštais maigome, kol išeina trupiniai. Šiuos trupinėlius beriame ant uogų ir šauname į įkaitintą orkaitę.
Kepame, kol trupiniai tampa aukso spalvos. Jei norisi pakilti į devintą dangų, patartina crumble mėgautis su ledais (geriausia - vaniliniais).
Skanaus :)
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)