2013 m. vasario 6 d., trečiadienis

Lietiniai blynai

Na, taigi artėja blynų fiesta, liaudyje vadinama Užgavėnėmis. Beata šiandien tarė,išsiblynaukime kaip reikiant…“, tad pradedam.
Lietinius blynus, tiesa sakant, tokius iškepiau pirmą kartą. Ir, tiesą sakant, visada buvau įsitikinus, kad jau ko ko, bet blynų per visą keptuvę (kaip nuo vaikystės juos su broliu vadinome), kepti tikrai nemoku ir bandyti buvo net baisu. Tėtis juk yra lietinių meistras, todėl mokėti juos kepti nė nebuvo būtinybės. Bet visi žinome, kad ateina laikas... Žodžiu, Viktorija išdavė tobulų lietinių algoritmą ir štai šast ir viskas pavyksta iš pirmo karto. Žinoma, bus išbandyti ir kiti lietinių kepimo atradimai, būdai ir gudrybės, bet dabar kepsime tokius.


Lietiniai tikrieji

1 porcijai

1 kiaušinis,
1 arb. š. cukraus (saldumą galite keisti pagal poreikius),
žiupsnelis druskos,
2 valg. š. miltų,
0,5 valg. š. aliejaus
šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės (nebūtinai)

Iki vientisos masės išmaišome kiaušinį, cukrų ir druską. Įmaišome miltus. Masė turi būti tiršta. Tada palengva supilame pieną ir aliejų ir viską gerai gerai išmaišome (geriausia maišyti maišymo šluotele). Tešla bus ganėtinai skysta, tačiau tokios mums ir reikia, kad blynai būtų ploni. Kai tešla išmaišyta, paliekame ją šiek tiek atsipūsti.

Ikaitiname keptuvę ir labai plonu sluoksneliu suvilgome ją aliejumi (padariau tai popierio rankšluoščio skiaute). Tada viena ranka laikydami keptuvę, kita ranka pilame tešlą (kiekis priklauso nuo keptuvės dydžio ir norimo blyno storio) į keptuvės vidurį ir sukamaisiais judesiais paskirstome ją per visą keptuvę.  Kai kraštai ima tamsėti, atsargiai už krašto užkišame mentelę ir staigiai apverčiame. Dabar belieka dar šiek tiek pakepti ir kloti blyną jau laukiančiam valgytojui(-ams) į lėkštę. Kitus blynus kepame į keptuvę nebepildami aliejaus, o tik vis pamaišydami tešlą, kad joje esanti aliejus tolygiai susimaišytų.




Skanaus :)
Receptas nuraškytas nuo Receptų medžio :)

1 komentaras:

  1. Smagu, kad receptas pastūmėjo pačiai išsikepti lietinius! Tikiu, kad tai tik pradžia ir ateityje išbandysi jų daug ir atrasi patį skaniausią Tau :)

    AtsakytiPanaikinti