2013 m. sausio 23 d., trečiadienis

Skanioji žuvienė

Kol už lango braška tvoros, „Debesų“ kūrybinė grupė pluša dirba, kad pavasaris ateitų greičiau, o tai, žinoma, reiškia, jog visų žurnalo skaitytojų  laukia naujas numeris. Jis kvepės pavasariu, naujais skoniais, na ir taip toliau... Žodžiu, laukiame visi kartu. O kol darbo procesas verda, prisiminkime, ką jau gaminome: šįkart žuvienė. Gardi, šildanti ir subtili. Tokia, kokia mėgautis dabar pats tas :)


Žuvienė


4 porcijos
400 g menkės, lašišos ar kitos mėgstamos šviežios arba šaldytos žuvies filė
1 vidutinė morka
2 salierų stiebai
1 maža saliero šaknis
1 ½ l žuvies sultinio
200 ml grietinės
1 valg. š. miltų
2 valg. š. raudonojo vyno acto (pagal skonį)
2 arb. š. cukraus (pagal skonį)
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Jei naudojate šaldytą žuvies filė, atšildykite ją.
Morką, saliero stiebus ir saliero šaknį susmulkinkite mažais kubeliais. Užvirkite sultinį ir suberkite smulkintas daržoves. Pavirkite 5 minutes. Grietinę sumaišykite su miltais ir mišinį dėkite į sriubą, užvirkite.
Suberkite gabalėliais supjaustytą filė ir pavirkite apie 10 minučių. Supilkite actą, suberkite cukrų. Vis paragaukite, kad saldumo ir sūrumo pusiausvyra būtų tinkama. Pagardinkite pipirais ir druska pagal skonį.
Patiekite su mėgstama duona. Galite papuošti žalumynais.


Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą