2012 m. liepos 31 d., antradienis

Šaldytas kefyras = kreminė varškė

Jau senokai išbandyta, tik niekaip į blogą nepatekusi Neringos  kreminė varškytė, kuriai daug komentarų nereikia. Receptas paprastas kaip du kart du, o ką prie jos pasirinkti - kiekvieno fantazijos ir skonio reikalas. Taigi dalinuosi:




Saujai kreminės varškės prireiks:

1 l kefyro (popierinėje pakuotėje)
skiautės marlės 

Kefyrą metame kokiai parai ar daugiau į šaldiklį. Praėjus parai (ar vėliau, jei kitaip nepavyksta :)) traukiame šaldyto kefyro gabalą, nuplėšiame popierinę pakuotę ir suvyniojame šį ledo luitą į marlę. Ryšulį kabiname virš indo, į kurį kefyras nusivarvės ir laukiame kokias 12 valandų. Po šitiek laiko marlėje bus likusi tik kreminė varškytė, kurią gražiai iškrapštome ir valgome, kaip patinka - su uogiene, duona ar tiesiog vieną.



Skanaus :)

Šaltinis: Neringos blog'as

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą