2014 m. kovo 26 d., trečiadienis

Drambliuko ausytės

Jei netikėtai užgriuvo svečiai ar tik begalinis noras ko nors saldaus, šie sausainiukai - tikras išsigelbėjimas. Žinoma, teks pakentėti, kol jie kaitinsis orkaitėje, bet pasiaukoti verta - ir skonis puikus, o dar geriau, kad namai pakvimpa tokiu gėriu, kad pasidaro ramu ir jauku. Sausainiai pagal savo formos panašumą į dramblio ausis kartais vadinami tiesiog dramblio ausimis, oficialus pavadinimas - Palmier. Prancūzų sugalvotas kepinys paprastai gardinamas cukrumi, nors fantazijai pasufleravus, galima kepti su mėgiama uogiene, eksperimentuoti su cukraus rūšimis, medumi ar kitais kepinių prieskoniais.



Sluoksniuotos tešlos sausainiai palmiers

1 kepimo skardai reikės:

1 didelis lakštas bemielės sluoksniuotos tešlos arba 3 mažesni
1 kiaušinis
cukraus
vanilinio cukraus

Įkaitiname orkaitę iki 220°C. 
Kambario temperatūroje atšildytą sluoksniuotos tešlos lakštą(-us) patepame kiaušinio plakiniu, pabarstome cukrumi ir vaniliniu cukrumi, paskirstome tolygiai. Iš abiejų pusių vidurio link vyniojame tešlą į rulonėlį. Rulonėlį supjaustome apie 1 cm storiu gabalėliais ir rikiuojame juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Sausainius patepame likusiu kiaušinio plakiniu ir dar kartą pabarstome cukrumi. Šauname į karštą orkaitę ir kepame apie 15 min arba kol sausainiai tampa auksiniai.




Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą