2013 m. liepos 4 d., ketvirtadienis

Paprastas ir puikus kepsnys su saldžiarūgštėmis paprikomis

Man be galo patinka paprasti, lengvai ir greitai pagaminami patiekalai. Žinoma, praleisti kelias valandas virtuvėje gaminant ką nors ypatingo ir sudėtingo man taip pat prie širdies, bet... bent jau vasarą nesinori kaitintis prie viryklės ar orkaitės, be to, maistas turi būti kartu ir sotus, ir pakankamai lengvas. Aišku, vasara - salotų metas, tačiau gardaus kepsnio mūsų šeima niekada neatsisako, o kai jis toks paprastas ir kartu kone tobulas... tiesiog vienas malonumas.

Receptas pasiskolintas iš Gordono Ramzio. Youtube rasite visą jo maisto gaminimo kursą: geri patarimai ir receptai vienoje vietoje. Tad nieko nelaukdama išbandžiau patį pirmąjį  jo demonstruotą patiekalą.

Gordonas kepa pjausnius su odele ir riebaliukais, o man šį kartą pavyko gauti tik tokių liesesnių, nors riebaliukai čia būtų buvę kaip tik vietoje.



Kiaulienos pjausniai su paprikų garnyru

2 porcijos

Paprikų pagardui reikės

2 raudonosios paprikos,
1 vidutinio dydžio raudonasis svogūnas,
1 valg. š. cukraus,
2-3 valg. š. raudonojo vyno acto,
saujos šviežių bazilikų,
alyvuogių aliejaus kepimui,
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Pjausniams reikės

2 kiaulienos pjausnių,
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
3 česnako skiltelių (neluptų),
kelių šakelių šviežių čiobrelių,
aliejaus kepimui,
2 šaukštų sviesto

Supjaustykite paprikas siauromis juostelėmis, raudonąjį svogūną - pusmėnuliais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus, suberkite daržoves, įberkite šaukštą cukraus, druskos ir pipirų pagal skonį. Pakaitinkite daržoves vis vartydami kol jos suminkštės ir pradės karamelizuotis. Supilkite raudonojo vyno actą. Šliūkštelėkite dar šiek tiek aliejaus ir leiskite daržovės dar kelias minutes pasitroškinti. Tuo metu sukapokite baziliko lapus ir sudėkite į keptuvę. Pamaišę viską pakaitinkite keletą sekundžių ir nukėlę nuo ugnies, sudėkite į dubenėlį, kad atvėstų.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite. Jei kiaulienos gabalėliai su oda, keliose vietose ją įpjaukite. Tai apsaugos kepsnį nuo deformacijos kepant. Kiaulienos karbonadus iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais, pirštais įtrinkite prieskonius. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir dėkite kepsnius. Neluptas česnako skilteles   suspauskite peilio ašmenimis ir kartu su čiobreliais dėkite šalia kepsnių. Kai viena pusė kepsnių bus iškepusi (tai užtruks apie 5-6 minutes, o jei pageidaujate vidutiniškai keptų kepsnių, kepkite apie 3-4 minutes kiekvieną pusę), juos apverskite, žoleles ir česnaką palikdami po jais. Į keptuvę dėkite sviestą  ir kai jis pradės lydytis, šaukštu jį vis pilkite ant mėsytės, kol ji galutinai iškeps. Taip pridedama ir skonio, ir pagreitinamas mėsos kepimas. Iškepusią mėsą išimkite į lėkštę ir leiskite jai šiek tiek „pailsėti“.

Patiekite kartu su paprikų pagardu ir papuošę šviežiais čiobreliais.

Skanaus :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą