2012 m. vasario 6 d., pirmadienis

Kuminais dvelkianti sriuba

Ar galite patikėti, kad mažiau nei po mėnesio bus pavasaris? Ne, nes dabar taip šalta? Na, tai kas... šaltis praeis, sniegas nutirps, kailinukus vėl grūsim kuo giliau į spintą ir pamiršim veriantį speigą. Bet kol kas tenka šildytis ir vienas patikimiausių būdų - dubenėlis šiltos skanios sriubos. O jei ji pagardinta trupučiu aitrumo, dar šauniau... Su kiekvienu tokio gėrio šaukštu į namus grįžta harmonija :) Budistų vienuolis Thich Nhat Hanh yra pasakęs, kad arbatą reikia gerti lėtai, tarsi tai būtų pasaulio ašis, neskubant į ateitį. Perfrazuojant galima tą patį tarti ir apie jaukias sriubas žiemą - mėgaukimės lėtai ir tikrai. O ateitis pati atkeliaus...

Trinta žirnių sriuba su kuminais

3 stiklinės per naktį mirkytų žirnių,
vidutinis svogūnas, 
morka,
ekologiško sultinio kubelis,
apie 1,5 l vandens

0,5 šaukštelio kumino,
šaukštas sviesto,
druskos ir pipirų

Sutarkuojame morką, smulkiai supjaustome svogūną ir viską pakepiname svieste kartu su kuminu. Kai daržovės suminkštėja, dedame nukoštus žirnius, sultinio kubelį ir užpilame vandeniu. Paskaninkite druska ir pipirais ir užvirkite. Kai žirniai suminkštės ir truputį pasileis, nukelkite nuo ugnies ir sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu. Jei per tiršta, pilkite dar karšto vandens ir pakaitinkite iki užvirimo.




Skanaus :)

4 komentarai: